Maiken Bjerg

Der er for øjeblikket lukket for tilgang af nye klienter

Jeg har siden 2007 haft privat praksis. Jeg arbejder med traumer og tilknytning og modtager voksne, børn og unge i min klinik.

I 2008 blev jeg uddannet SE® traumeterapeut, og har flere efteruddannelser der fokuserer på tilknytning samt nervesystemets regulering. Oprindeligt er jeg uddannet musikterapeut fra Ålborg universitet og har en kreativ og musisk tilgang til livet, til den terapeutiske proces og til kontakt i det nuværende øjeblik.

Dybest set går mit arbejde ud på at hjælpe dig med at finde vej ud af svære og overvældende oplevelser og hjem til dig selv igen.

Privat er jeg sammen med min kæreste Christian og mor til tre børn fra 1994, 1997 og 2001. Det er, og har været, en stor og dejlig del af mit voksne liv at være sammen med dem.

Jeg har særligt fokus på
At få skabt en ligeværdig kontakt og en oplevelse af at føle sig set, bagom de symptomer og de problemer man kommer med. Det vigtigste er, at få skabt kontakt til de ressourcer man har som person, barn som voksen, for at danne modvægt til symptomerne.

Jeg har meget viden om, hvordan forskellige traumer kan koble sig sammen, og dermed skabe uforståelige symptomer. Ved at skille de enkelte traumeoplevelser fra hinanden opnås ofte en bedring.

Jeg har særlig viden og indsigt i

  • Medicinske traumer hos børn og voksne
  • Traumer i forbindelse med graviditet og fødsel
  • PTSD, psykosomatiske tilstande og smerter
  • Følgevirkninger af traumer opstået tidligt i livet

Sådan arbejder jeg
Et centralt redskab i mit arbejde er SE-traumeterapi, der har givet mig værdifuld viden om, hvordan fysiske symptomer og angst kan opløses gennem fokus på kroppens sansning. Jeg er også meget inspireret af metoder, der kobler viden om traumer og tilknytning, og de overlevelsesstrategier vi udvikler.

De metoder, jeg er mest inspireret af, er:

  • SE-Terapi ( Somatic Experiencing ® v. Peter A. Levine )
  • NARM ( Neuro-Affektive-Relationel-Models v. Larry Heller )
  • ISP ( Integral Somatic Psychotherapy v. Raja Selvam )
  • ISTDP ( Intensiv dynamisk korttidsterapi v. Bjarne Thannel link/Jon Fredricksson )
  • Musikterapi ( Aalborg Universitet )

Det er min erfaring, at nærvær og resonans samt præcise terapeutiske redskaber er det, der skal til for at forløse de oplevelser og følelser, som sidder fastfrosset i kroppen. Jeg arbejder på en nænsom og kontaktfuld måde, og er god til at afstemme tempo, timing og kontakt i den terapeutiske proces.

Du kan læse mere om min baggrund, og hvordan jeg arbejder, på www.maikenbjerg.dk

maiken
Telefon: 61 76 80 02
E-mail: post@maikenbjerg.dk
http://www.maikenbjerg.dk

Ryesgade 29, 3. th.
8000 Aarhus C